Det kan være svært at købe gaver til mange mænd. Det er ikke ualmindelig at fædre, ægtemænd eller sønner aldrig ønsker sig noget, og derfor kan det være svært at finde på en personlig gave fra år til år.

Her får du et par gode idéer til en anderledes gave til manden der har alt.

Udsmykning og personlig pleje

Flere og flere mænd er blevet mere bevidste om deres udseende, og spa-oplevelser og wellness er ikke længere kun noget for kvinder.

Selvforkælelse er for alle køn, og en tur hos massøren, i kurbadet eller hos frisøren kan være en tiltrængt fornøjelse for fædre såvel som mødre.

Giv derfor den travle far et wellness-ophold eller en tur i svømmehallen. Det er en oplevelse de færreste vil være foruden, og du kan tilpasse oplevelsen til den specifikke mands behov og præferencer.

Har du en modebevidst far eller en far der godt kan lide at eksperimentere med sit udseende, så kan udsmykning også være et hit. Der findes et hav af forskellige øreringe, armbånd eller halskæder til mænd, og mangler du lidt inspiration kan du finde et stort udvalg her.

Bevægelse og sport; en aktiv gave

Hvis du vil forære den givne mand en gave han aldrig vil glemme, så kan du give ham et gavekort til en aktiv oplevelse. Dette kunne f.eks. være et medlemskab til en sportshal, en roklub eller et fitness-center.

En anden idé kunne være en mere ekstrem oplevelse såsom faldskærmsudspring, bungee jumping eller wakeboarding.

Den slags begivenheder er med sikkerhed noget manden aldrig vil glemme, og du kan tilmed give en oplevelse for 2, så den særlige dag kan nydes med en anden.

Den traditionelle gave

Bløde pakker eller elektronik kan måske virke som det kedelige valg, men det er et faktum at tøj og elektronik faktisk går i stykker og bliver slidt, så behovet for noget nyt vil aldrig helt forsvinde.

Hvis den givne mand har et overfyldt klædeskab, så er en ny trøje eller slips måske ikke den rigtige gave. Men skal du derimod finde en gave til en mand, der ikke altid selv få smidt det ødelagte tøj ud og købt noget nyt, så kan den bløde pakke vække stor glæde.

Husk at overveje hvilken stil manden foretrækker, og hold dig eventuelt til et neutralt design. Hvis du er tvivl om dit køb, så bed ekspedienten om at sætte byttemærke på, så kan den kære far altid finde noget andet, hvis det ikke helt passer.

Til humanisten; en gave til de udsatte

Du kan også vælge at se fuldstændig bort fra den traditionelle måde at give gave på, og i stedet bruge dine penge på et humanitært formål.

Opret f.eks. en månedlig betaling til hospitalsklovne eller udsatte børn i mandens navn, men hvor du betaler. På den måde går pengene til et godt og tiltrængt formål, men modtageren kan stadig få stor glæde af den humanitære gestus der er givet.

Suppler eventuelt denne slags gave med et nyhedsbrev eller lignende, så den pågældende far kan følge med i donationens positive indvirkning.