Vil du gerne forkæle din far lidt ekstra på fars dag, men er løbet tør for inspiration til den perfekte gave? Far er ofte manden, som alligevel har det hele, og det han ikke allerede har, køber han, når han får brug for det.

Dermed er du sat på en meget svær mission, som en gang imellem kræver lidt hjælp udefra. Men fortvivl ej, vi har nemlig samlet nogle friske idéer sammen, som du kan tage udgangspunkt i, når du skal finde den helt rigtige ting til din far.

Nedenfor kommer vi med fem forskellige forslag til en god farsdagsgave, så er du stadig ikke kommet på noget, kan du jo altid starte med at læse med her.

Flotte Portvinsglas

Vi begynder listen med at foreslå portvinsglas som den gode farsdagsgave, da portvin har oplevet en genrejsning i løbet af de senere år.

Normalvis vil du servere portvin i lidt mindre rødvinsglas, men der findes en masse anderledes glas til portvin, som uden tvivl vil bringe smilet frem på din fars læber.

Bl.a. kan du købe portvinsglas formet som en pibe, hvor der ovenikøbet følger en glasholder med samt en portvinsdekanter.

Derfor begynder vi også listen med netop denne idé, da ikke mange mennesker endnu er bekendte med denne form for glas, som ellers har det fulde potentiale til at skabe mange gode stunder.

En god flaske

Hvem elsker ikke at blive forkælet med en god flaske. Det kunne enten være øl, vin, rom, whisky eller noget helt femte.

Pointen er blot, at du sjældent går helt galt i byen, hvis du går ned i den lokale vinhandel for at forhøre dig omkring, hvilken flaske de vil anbefale, du køber til din far.

Har han allerede en særlig passion indenfor vin, rom eller whisky, kunne det jo altid være en ny flaske til hans samling. Dog kunne du også gå i den helt modsatte retning og købe en flaske af en drik, som han ikke har det store kendskab til.

Dermed kan du hjælpe ham med at få udvidet sin horisont bare en smule, samtidig med du har en glimrende anledning til lige at kigge forbi for at smage på sagerne.

Champagnesablen

Er din far lidt af en feinschmecker, så er champagnesablen, lige hvad han står og mangler. Hele den akt som foregår i champagneåbningsritualet, hvis den åbnes med en sabel, er selveste Napoleon værdig.  

Det er svært at forestille sig en mere stilfuld måde at åbne en flaske champagne på, og derfor vil champagnesablen fungere perfekt som farsdagsgave.

Udover at du giver ham muligheden for at vise sig lidt frem med sine sabelskills, så giver du ham også en smuk dekorativ genstand, som kan hænges op på væggen eller udstilles inde på herreværelset.

Er det en Laguiolesabel, vil de udvalgte træsorter, som skaftet er håndskåret i udstråle fransk arrogance og elegance når det er allerbedst.

Champagnesablen er derfor et godt bud på en lidt anderledes farsdagsgave, som både vil klæde ham i champagneåbningsøjeblikket, men som også vil klæde indretningen, når den ikke aktivt tages i brug.

En champagnekøler

Vi fortsætter lidt i samme spor med den næste gaveidé, som er en champagnekøler. Den kan nu også sagtens bruges til vin, men for nemhedens skyld omtaler vi den som en champagnekøler.

Når din far nu har sablet champagneproppen af flaskens hals, så går det ikke, hvis de gyldne bobler bliver lunkne. Derfor er en flot champagnekøler en rigtig god ide.

Du kan finde dem i mange forskellige slags både med og uden stander, så der er gode muligheder for at finde lige netop køleren, som behager din fars stil.

En lækker forkælelseskurv

Vi afslutter listen med lidt af en gaveklassiker nemlig en kurv, hvor du samler lidt forskellige lækkerier. Et par spændende specialøl, noget lækkert chokolade, en lækker creme eller noget helt fjerde.

Denne farsdagsgave giver dig muligheden for at købe en masse spændende ting, som du kan samle i en lille forkælelseskurv.

Du kan naturligvis også finde færdige gaveæsker, som gerne er inspirerede af forskellige temaer. Det kan være den helt rette måde at vise din far, hvor meget han betyder for dig, og hvor meget han fortjener lidt selvforkælelse.

Hermed nåede vi til vejs ende i denne omgang, og vi håber at du har fået bare lidt inspiration til næste farsdagsgave.

Ellers er der ikke meget tilbage andet end at ønske dig en gode gavejagt.

Rigtig god fornøjelse!