Leg er ikke forbeholdt børn, også voksne elsker at lege og have det sjovt. Man mister aldrig helt sit indre legebarn, og også fædre kan lide en anderledes konkurrence, et boldspil eller noget helt andet. Men hvordan giver man en far plads til leg uden at det bliver barnagtigt?

Her får du nogle tips til, hvilke gode lege du kan overraske en far med.

Fastelavn for de voksne

Højtider og mærkedage er ofte henvendt til børnene. De voksne træder ofte tilbage, når det kommer til juletraditioner eller fastelavn. Men disse særlige begivenheder behøver ikke blot at være til børn, man kan faktisk godt klæde sig ud eller danse om juletræet som fædre eller mødre.

Især kan fastelavn vær en god anledning til en sjov fest for voksne. Mange fædre elsker nemlig også at klæde sig og slå katten af tønden.

En fastelavnstønde til de voksne skal dog være en smule kraftigere, hvis legen ikke skal blive for nem og kedelig, og den slags tønder findes også på markedet. Fædre vil nemlig gerne have lidt udfordring, så tønden skal kunne holde til mere end ét slag

En fastelavnsfest for voksne behøver derfor ikke at indebære mandariner og saftevand, men kan i stedet putte andre sjove ting i tønden, som er henvendt til voksne mænd eller kvinder.

Juletraditioner for fædrene

Pakkegaver, pakkespil og mandelgave er ofte planlagt således at det er børnevenligt, men også her kan man lave løsninger der også egner sig til fædre.

Indeholder gaverne til pakkespillet også specialøl, en god bog eller måske noget helt andet, så kan det være at interessen for spillet stiger blandt de voksne. Her kan man eventuelt vælge at spille et pakkespil kun for de voksne, når børnene er lagt i seng juleaften eller efter en julefrokost.

Også pakkegaver kan laves, så de er mere henvendt til en far. Mange mænd ønsker sig altid sokker, og her kan det være en god idé at give sjove og andeledes sokker i adventsgaver.

Legebarnet i hverdagen

Voksne mister sjældent deres interesse for spil og konkurrence, og de fleste fædre elsker en god fodboldkamp i haven eller et spændende spil matador i stuen.

I den forbindelse kan man som børn eller partner opfordre den pågældende far til at vække sit indre legebarn ved at give spil i gave.

Ved at købe en god fodbold eller et par små mål til haven, giver man anledning til leg, konkurrence og sjov. Fædrene vil nemlig gerne udfordres, og et intenst spil er altid en succes.

Ved at give spil, bolde eller lignende i gave gør man ikke blot faren glad. Det kan nemlig være med til at forene hele familien i en fælles aktivitet. Det er sjældent sjovt at spille fodbold alene i haven, så målene og bolden er faktisk for far såvel som mor og børn.

Er der tale om en mand som ikke dyrker boldspil, så kan leg også være i forbindelse med computer- og konsolspil. Måske er den pågældende far vild med online gaming, og så kan en god gave være en ny gaming-stol, et nyt spil eller måske et nyt og moderne headset.