Mange kender det. Man spørger sin far, om hvad han ønsker sig, og man får igen i år det samme svar – strømper eller ingenting. Måske tilsat en kæk kommentar om et ønske om fred på jorden. Så hvordan finder man en gave, han ikke glemmer?

Hvorfor ønsker han sig ikke noget?

Måske er far bare beskeden – måske er han uopfindsom. Hvad enten det er den ene eller anden grund, så er problemstillingen med ens fars næsten tomme ønskeseddel noget, som mange kan nikke genkendende til. For hvorfor ønsker han sig ikke noget? Måske er han træt af materielle ting og ønsker at bidrage til en verden med et lavere forbrug, eller også har han bare alle ting, han har brug for?

Hvis det er tilfældet, så kan man med fordel forsøge at finde en gave, som ikke er en ”ting”, og noget som han normalt ikke selv ville købe. Markedet bugner af oplevelsesgaver, og der er noget for enhver smag. Og man behøver jo ikke at skulle springe i faldskærm for at have en hyggelig dag med sin far.

Giv en gave til din far – og hele familien

Selvom et faldskærmsspring bestemt er noget, der kan printe sig fast i hukommelsen, så kan man også skabe gode minder – selv med knapt så meget adrenalin. Måske ønsker ens far sig egentlig bare mest at blive fejret af- og med sin familie, men derfor kan man jo godt gøre noget ekstra ud af det alligevel.

Det har aldrig været billigere at rejse end nu, og det er muligt for forholdsvis få penge at komme ud i verden. Så hvorfor ikke benytte sig af det, og gøre dagen til noget særligt – både for ens far og resten af familien? Det kunne være en fodboldrejse, hvor han kommer ud og ser sit yndlingshold spille. Det kan også være en weekendtur til London eller Berlin, hvor familien sammen kan komme ud og se sig omkring i løbet af dagen og fejre ham om aftenen. En rejse kan selvfølgelig være dyr, når hele familien skal med, men hvis man går flere sammen om gaven, er det måske lettere at overkomme økonomisk. Det kan dog være, at det betyder noget specielt for dig, at det er DIN gave til din far. Her kan det være en god idé at være på forkant med en økonomisk plan og budgettering, der tillader dig at give et weekendophold eller en rejse i gave, som vil give din far, og ikke mindst hele familien, en oplevelse for livet.

Find flere gode farsdagsgaver her.