Fars dag bliver fejret flere gange i Danmark. Først og fremmest har der været fars dag hvert år i Danmark siden 1935. Svenskerne var de første til at indføre det i Skandinavien i 1931. I Danmark bliver fars dag altid fejret Grundlovsdag. Det er måske ekstra positivt for fædrene, da skolebørn typisk holder fri den dag. Dog gælder det ikke for de voksne sønner og døtre. Hvis du ikke i udgangspunktet får fri, kan du overveje at søge fri, så du kan fejre dagen sammen med din far.

Brug dagen sammen med din far

De fleste forældre ønsker om alt i verden at tilbringe tid med sine børn. Derfor er den bedste gave til fars dag typisk kvalitetstid. Som vi har skrevet i indledningen, kan du invitere din far til en online pokeraften med fx jackpotpoker, forberede god mad og dermed nyde tiden sammen.

Få hjælp til maden

Din far vil nok ikke tænke yderligere over om du laver maden selv eller får hjælp. Der findes mange måltidskasser, som gør at du kan springe turen til supermarkedet over. Du kan også direkte bestille mad og dermed spare din energi til at bruge den sammen med din far.

Fokus på at have det sjovt

Konkurrence er godt, men husk på at have det sjovt. Med en dag som denne handler det typisk ikke om at hvem der vinder. Det handler om at i får nogle gode grin sammen, måske får talt om en række ting, som i ikke normalt taler om, og flere ting i den stil. Lad ikke et dårligt humør over at tabe gå udover den vigtige tid, som i tilbringer sammen på Grundlovsdag.

Skal far have en gave?

Hvis du har svært ved at finde på en gave behøver du ikke nødvendigvis at købe en. De fleste fædre synes at det er mere end rigeligt at bruge tid sammen. Du kan planlægge aften med online poker og god mad.

Hvis i fx skal spille poker med ægte penge, kan du lave en form for gavekort på måske 100 kroner til at gøre til en del af gaven. Her har vi blot givet et eksempel og selve antallet af kroner afhænger i den sidste ende af dig.

Er Grundlovsdag en fridag?

I Danmark er Fars dag på Grundlovsdag. Det er en helt almindelig arbejdsdag. Dermed skal du på arbejde, hvis du ikke søger om fri. Dog kan det være en god ide at søge om fri til at fejre dagen sammen med din fader. Alternativt kan du fejre ham med poker og god mad nogle dage før eller efter.

Fars dag flere dage om året

Som skrevet i indledningen, kan du fejre fars dag flere gange om året. Blandt andet fejrer de fars dag den 19. marts i andre lande. Det følger historien om at Jesus’ far San Jose blev født den dag. Du kan også være kreativ og indføre fars dag en gang om måneden. Fx kan det være at du holder pokeraften med din far en gang om måneden for at sætte fokus på ham. Det stemmer fint overens med noget mange allerede føler, at det bør være fars dag hele året rundt.